Κυριακή 10 Απριλίου 2011

H σημερινή κατάσταση στην Ορθόδοξη κοινότητα στην Κόστα-Ρίκα.



visit tracker


Η μικρή Ορθόδοξη κοινότητα  στο Γουάπιλες στερείται ιερού ναού .Οι θείες λειτουργίες πραγματοποιούνται σε σπίτια των Ορθοδόξων.

Θεία Λειτουργία σε σπίτι πιστών στην πρωτεύουσα Σαν Χοζέ.
Για τις ανάγκες της τοπικής εκκλησίας έχει παραχωρηθεί προσωρινά απο τον κ. Μιγκέλ (Μιχαήλ) και Θεοδώρα το γκαράζ της οικογένειας. Γίνονται προσπάθειες για αγορά ένος κτιρίου. Γι’ αυτό το σκοπό κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύ σημαντική.

Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Γουάπιλες

Άλλες ανάγκες του Ιεραποστολικού κλιμακίου.
Προκειμένου το Ιεραποστολικό κλιμάκιο να μπορέσει να εργασθεί απαιτούνται.
Α.Αγορά σπιτιού στη ζώνη της Γουάπιλες,που θα χρησιμοποιείται ως βάση των ποιμαντικών ενεργειών τόσο για ολόκληρη τη χώρα, όσο και για ολόκληρη την Ιεραποστολή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Κεντρική Αμερική.Επιλέγηκε η περιοχή της Γουάπιλες για τη στρατηγική της σημασία όπου υπάρχει η μεγαλύτερη Ορθόδοξη παρουσία με 16 μέλη στην Ιεραποστολή από τους οποίους οι 10 είναι βαπτισμένοι. Σε αυτή την κοινότητα δεν υπάρχουν Έλληνες.
Β..Κτίσιμο μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ιεραποστολή της Κόστα Ρίκα ως στοιχειώδες στη δημιουργία της ταυτότητας της πίστεως στην κοινότητα.
Γ..Δημιουργία ενός Κέντρου Πνευματικότητας και Ποιμαντικής εργασίας για να προωθηθεί η παρουσία των λαϊκών στα πεδία που τους αναλογούν μέσα στην Εκκλησία και τον κόσμο.
Δ.Αγορά ενός αυτοκινήτου που να επιτρέπει τη μεταφορά στην Ιεραποστολή της Κεντρικής Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου